Доктор Жанет Манолова - класическа хомеопатия
BG EN

EMAIL

janetman@abv.bg

ТЕЛЕФОН

0888 / 660 065

София

0888 / 660 065

ХОМЕОПАТИЯ

Хомеопатията (от гръцки език хомео - подобен и патос - страдание) е метод за профилактика, лечение и подобряване на здравето чрез прилагане на хомеопатични лекарства, които се подбират индивидуално ,според съвкупността от симптоми на физическо, емоционално и умствено ниво.

Основният принцип на класическата хомеопатия гласи

Minimum, Simplex, Simile - т.е. при всяко болестно състояние се предписва в минимална доза само едно хомеопатично лекарство, индивидуално подбрано .

Хомеопатията се нарича също "нежна медицина", защото не вреди на организма и не го натоварва (нежна в случая не означава слаба - напротив, това е много мощен лечебен метод). При нея не съществуват проблеми като токсични ефекти от натрупване на вредни химикали, лекарствена зависимост или резистентност на болестотворните микроби (голямо предимство пред антибиотиците), увреждане на имунитета, възрастови ограничения и противопоказания.

Хомеопатичното лечение може да се прилага от първия до последния ден на живота, защото протича в съответствие със законите на природата, премахва някои дълбоки причини за боледуване и винаги укрепва жизнеността на организма. То е по-изгодно икономически за пациентите и техните семейства (особено при хронично болни), тъй като намалява или премахва нуждата от постоянно приемане на вредни и скъпи алопатични лекарства.

Хомеопатичните лекарства

Хомеопатичните лекарства са от минерален, растителен и животински произход, плюс т.нар. нозоди, свързани с миазми и болести, специфични само за човека.

Те са напълно безвредни. Приети в малки или безкрайно малки дози, те внасят в организма специфична информация (енергия, електромагнитно поле) и стимулират защитните му сили, а в някои случаи премахват наследени от родителите болестни модели.

Хомеопатичният преглед

При хомеопатията има значение не само онова, което е характерно за болестта, но и това, което е характерно за личността на болния.

Затова от десет души с една и съща болест всеки един ще получи различно лекарство,т.е. то съответства и на оплакванията, и на индивидуалните особености на всеки болен.

Бъдете готови за всякакви въпроси, свързани с всички аспекти на вашата природа. Помогнете на хомеопата да ви разбере, да усети какво представлявате като хора, какво не е наред в живота ви, какви са най-дълбоките причини за вашите проблеми. Бъдете искрени и не скривайте нищо, за което ви питат - дори и въпроси, които според вас нямат отношение към лечението, могат да се окажат много важни.

Всички въпроси ви се задават не просто от любопитство, а с цел да се уточнят онези фини нюанси, по които може да се разпознае най-подходящото за вас лекарство сред много други подобни на него. Бъдете готови да споделите дори такива съкровени неща, за които може би не сте казвали на никого досега. Истинските причини за боледуване често са свързани именно с тях.

Възможно е предварително или след първия преглед да ви предложат да попълните специален въпросник - това е удобен начин за подсещане и уточняване на много подробности.

Когато се преглеждат деца, добре е да присъстват и двамата родители - или този, който познава детето най-добре. Ако детето ви е по-голямо, бъдете готови да го оставите насаме с хомеопата за известно време, тъй като и то като всеки човек може би си има своите тайни, за които не му се иска да говори пред вас.

Същото важи и при преглед на възрастни. Ако те са дошли с придружител, в негово присъствие едва ли могат да се отпуснат достатъчно и да споделят всички свои проблеми.

Какво лекува хомеопатията?

Хомеопатията лекува не просто отделните симптоми и болести, а болния човек като цяло с всичките му оплаквания - физически и психически.

Тя коригира както функционални нарушения, така и сериозни патологични промени в тъканите и органите. Спомага за укрепване на организма като го стимулира специфично на енергийно ниво и подобрява способността му за саморегулация.

Изгледите за оздравяване са по-големи при навременно за почване на лечение, преди жизнената сила да е била подтисната и изтощена от странични ефекти на алопатични лекарства.

Благоприятно се повлияват (профилактика, излекуване или облекчение) почти всички остри и хронични физически и психически заболявания, спешни състояния и травми. В някои случаи само с една-единствена минимална доза се постига лечебен ефект, траещ с месеци и дори години.

Ето някои показания за хомеопатично лечение:

Заболявания на всички органи и системи- остри и хронични

- дихателната -ангини, бронхити, пневмонии, астма, ХОББ

-храносмилателната –гастрит,колит,хепатит,диабет

-пикочо-половата-цистит,генитални херпеси

-нервната-мигрена,невралгии

-ендокринната,

-УНГ система-чести възпаления,синузит,

-кожни(псориазис,екземи,атопичендерматит) и алергични проблеми от различен произход


- Депрeсивни състояния,страхови неврози,емоционални проблеми породени от различни причини.


- тежки и нелечими с други методи заболявания (облекчаване на страданията, в някои случаи ремисия или излекуване).
- оплаквания във връзка с критичните периоди в живота: начало, пубертет, климактериум,
- проблеми, свързани с бременността, раждането и послеродовия период.

Хомеопатия за деца

При деца най-често се налага лечение на често повтарящи се инфекции /включително и астматични пристъпи/,страхови еврози, поведенчески проблеми/.

Хомеопатия за бременни

В периода на бременността хомеопатията може да бъде полезна при-гадене и повръщане,проблеми с вените,хемороиди,генитален херпес,цистити -безпокойство,нервност,страхови състояния,проблеми със съня.

В след родилния период и кърменето хомеопатията може да подпомогне

-по доброто и бързо възстановяване след раждане/естествено или цезарово сечение/,проблеми при кърменето-недостатъчна кърма,рагади по гърдите,мастит.

Не на последно място при след родилна депресия,задържала се повече от 2 месеца.

МЕНОПАУЗА

Хомеопатичните лекарства са отлична алтернатива за лечение при жени, които

имат противопоказания или нежелание за заместителна хормонална терапия.

Повлияват се отлично топлите вълни, промените в артериалното налягане, сърцебиенето,костно-ставните промени, промените в настроението и склонността към депресии.

Има хомеопатични лекарства, които подобряват калциево-фосфорната обмяна и в съчетание с комбиниран калциев препарат съдействат за ограничаване на остеопорозата по време на менопаузата.

ЗАПОМНЕТЕ:
ХОМЕОПАТИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА КОНВЕНЦИОНАЛНОТО, А ГО ДОПЪЛВА,което означава,че не бива да прекъсвате връзката с лекуващият Ви акушергинеколог

КОНТАКТИ

EMAIL:

janetman@abv.bg

ТЕЛЕФОН:

0888 / 660 065

София:

0888 / 660 065

Запази час